РОСІЯ ПОВНІСТЮ ПРИПИНИЛА ТРАНЗИТ ЧЕРЕЗ УКРАЇНУ. Австрія і Словаччина вже без газу

Середа, 7 січня 2009, 09:19

"Газпром" о 07:44 за київським часом у середу повністю припинив постачання природного газу в напрямку України.

Про це повідомив "Інтерфакс-Україна" начальник управління у зв'язках з громадськістю НАК "Нафтогаз України" Валентин Землянський.

"О 07:44 повністю зупинена подача газу через останню газовимірювальну станцію, що працювала в напрямку України, "Суджа", - сказав він.

Землянський підкреслив, що в такій ситуації "Нафтогаз України" змушений повністю припинити постачання газу в Європу.

Водночас, як йдеться в заяві представників нафтогазового концерну OMV, у середу були повністю припинені поставки російського газу в Австрію через Україну.

Як зазначається в заяві, на даний час концерн використовує власні запаси, австрійську нафту і поставки з інших країн, щоб забезпечити газом споживачів.

"У зв'язку з великими скороченнями поставок природного газу в Австрію, на даний час російський газ більше не надходить в Австрію", - зазначається в заяві.

У свою чергу представник чеської газової корпорації RWE Transgas заявив, що Чеська республіка в середу перестала одержувати російський газ, що подається в Європу через Україну.

"Основний трубопровід зі сходу був перекритий опівночі (на середу). Поставки в Словаччину і Чеську республіку припинені", - відзначили в RWE Transgas.

За словами представника компанії, Чехія планує збільшити поставки газу з Норвегії, щоб забезпечити власні нестатки.

"Ми не думаємо, що дана ситуація може вплинути на наших клієнтів у Чеській республіці", - додав прес-секретар RWE Transgas.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування