Польща теж сидить без газу і боїться, що Росія пустить трубу в обхід

Середа, 7 січня 2009, 12:00

Поставки російського газу в Польщу через Україну в середу були повністю припинені.

Про це заявила прес-секретар польського газового оператора Gaz-System Маргарита Полковська, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Поставки через Україну були повністю припинені. Російський газ постачається в Польщу тільки через Білорусь", - сказала вона.

Водночас спікер нижньої палати польського парламенту Броніслав Комаровський вважає, що Росія може використовувати дані проблеми з транспортування газу європейським споживачам через територію України як додатковий аргумент на користь будівництва газопроводу "Північний потік".

"Ці аргументи дуже переконливі не тільки для політиків Євросоюзу, але і для громадян ЄС, тому що вони, швидше за все, стурбовані можливістю втрати поставок російського газу через транзитні держави", - сказав він.

"Я боюся, що криза, що існувала у відносинах між Росією й Україною з приводу ціни на газ і раніше, однак завжди закінчувалася через якийсь час компромісом, цього разу може мати серйозні наслідки у вигляді стимулювання будівництва небажаного для Польщі трубопроводу "Північний потік", що оминає нашу територію", - додав польський спікер.

Як відомо, у середу "Газпром" повністю припинив постачання російського газу в Європу через територію України.

У зв'язку з цим Австрія і Словаччина заявили, що не одержують російський газ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування