Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін і Шредер погрожують запустити трубу в обхід України через два роки

Середа, 7 січня 2009, 15:03

Газопровід "Норд Стрім" вступить у дію в жовтні 2011 року, заявив голова комітету акціонерів газопроводу Герхард Шредер на зустрічі з прем'єром Росії Володимиром Путіним.

"На даний час усі країни Європейського союзу дали згоду на здійснення проекту "Норд Стрім", і повинні підтримати його", - сказав він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Шредер підкреслив, що цей проект "важливий для забезпечення енергопостачання Європи в цілому", додавши при цьому, що газопровід не є заміною існуючих, а буде проводитися на додачу до них".

Він також підтримав пропозицію канцлера Німеччини Ангели Меркель про використання міжнародних спостерігачів у ситуації на російсько-українському "газовому кордоні".

У свою чергу Путін заявив, що знає, "як непросто складається ситуація на газовому ринку Європи". Він повідомив, що ця проблема обговорювалася в середу під час його розмови з Меркель.

"Я підтримую пропозицію пані Меркель про використання міжнародних спостерігачів на вході-виході газу на території Росії і України", - сказав Путін.

При цьому він додав, що "досі Україна заперечувала проти присутності спостерігачів".

"Сьогоднішня ситуація активізує наші плани з будівництва газопроводу по дну Балтійського моря. Сьогодні наші європейські партнери переконалися в необхідності цього проекту і його якнайшвидшої реалізації", - сказав Путін.

Газопровід "Північний потік" (Nord Stream) з'єднає балтійське узбережжя Росії під Виборгом з балтійським берегом Німеччини в районі Грайфсвальда.

Шредер є головою комітету акціонерів "Норд Стрім".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування