Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна просить Брюссель запустити газових спостерігачів і до росіян

Четвер, 8 січня 2009, 17:53

У Брюсселі підписано протокол між Європейською Комісією та Україною щодо присутності європейських спостерігачів на об'єктах газотранспортної системи України, які забезпечують транзит газу через українську територію.

Про це заявив уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, який перебуває у Брюсселі, повідомляє прес-служба президента.

Протокол підписано на виконання домовленостей, досягнутих президентом Віктором Ющенком з керівництвом Європейської Комісії та керівництвом Чеської Республіки, яка головує в ЄС.

Соколовський також повідомив, що у четвер на зустрічі з українською делегацією голова Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу "особливо відзначив винятково важливу роль президента України, його конструктивні пропозиції та послідовні дії, які Віктор Ющенко вживає з метою врегулювання співробітництва у газовій сфері між Україною, Російською Федерацією та Європейським Союзом".

Як повідомив Соколовський, українська делегація, виходячи з домовленості президента України з президентом Росії, також запропонувала європейській стороні направити спостерігачів до Росії з метою їх присутності на російських газових об'єктах, які постачають газ в Україну та, насамперед, газовимирювальних станціях.

Європейська сторона висловила зацікавленість у цьому питанні й пообіцяла якнайшвидше опрацювати його із Росією.

Соколовський також підкреслив, що у Брюсселі продовжуються українсько-російські переговори з газового питання.

Голова НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина доповідає Ющенку про хід переговорів у постійному режимі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування