ЄС покладає відповідальність за газову війну на Москву і Київ

Четвер, 8 січня 2009, 18:13

Євросоюз покладає відповідальність за ситуацію у газовій сфері на обидві сторони конфлікту, вважаючи недостатніми зусилля, які застосовують Україна і Росія для його вирішення.

Про це сказано в заяві ЄС, ухваленій в четвер у зв'язку з припиненням поставок газу в Європу через Україну, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

ЄС підкреслює, що Москва і Київ повинні поважати свої зобов'язання як постачальника і транзитера і негайно відновити постачання на європейський ринок.

У цьому зв'язку Євросоюз очікує, що переговори, що відновилися, приведуть до швидкого вирішення.

Відповідно до заяви, спеціальна Енергетична рада збереться 12 січня, щоб ще раз проаналізувати дану ситуацію на енергетичному ринку, включаючи моніторинг, і обговорити необхідні конкретні заходи.

При цьому ЄС також наполягає на необхідності умови для довгострокового рішення, яке б базувалося на міжнародно визнаних принципах, щоб запобігти в майбутньому виникнення таких проблем.

Крім того в заяві ззначається, що забезпечення безпеки енергопоставок залишається пріоритетом для ЄС.

При цьому акцент буде робитися на збільшенні прозорості поставок і транзиту газу і розвитку інструментів вирішення кризових ситуацій, що можуть виникати в зв'язку з тимчасовим обмеженням поставок.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...