МЕДВЕДЄВ БІЛЬШЕ НЕ ДАСТЬ УКРАЇНСЬКІЙ ВЛАДІ ЗАРОБЛЯТИ НА ГАЗІ

П'ятниця, 9 січня 2009, 13:00

Росія надалі не буде давати преференцій і знижок, у тому числі на газ Україні.

Про це заявив президент Росії Дмитро Медведєв на зустрічі з главою "Газпрому" Олексієм Міллером у п'ятницю.

"Майбутня фінансова модель, яку, до речі, повинні створити всі держави, повинна ґрунтуватися на універсальних регуляторах, у тому числі цін. Тому в майбутньому, я вважаю, ми не повинні використовувати жодних преференций, жодних спеціальних переваг щодо тих чи інших держав", - заявив Медведєв, повідомляє Інтерфакс.

"Якщо є ціна, то вона повинна бути нормальною, рівноважною, європейською, у тому числі для України, без усяких знижок, без усяких преференцій. От стільки, скільки платять європейці, повинні платити й українці", - відзначив російський президент.

За його словами, тільки в цьому випадку буде забезпечена конкурентноздатність української економіки і стабільність її політичної системи.

Медведєв також заявив, що Україна продавала газ своїм споживачам за завищеною ціною, а різниця діставалася невідомим структурам.

"Торік, коли ми поставляли газ українським споживачам по 179,5 доларів, цей же газ український споживач одержував за ціною 320 доларів за тисячу кубометрів. І вся ця маржа осідала в кишенях структур, які нам не відомі, котрі, цілком ймовірно, виражають чиїсь корупційні інтереси", - відзначив він.

"І гроші від цих угод, цілком ймовірно, використовувалися для досягнення політичних цілей або для рішення особистих проблем", - сказав Медведєв на зустрічі з главою "Газпрому" Олексієм Міллером.

Він назвав цю ситуацію "дуже сумною".

"Це б'є по кишені звичайного українського споживача, людей, які нам небайдужі, близьким нам людям", - відзначив президент.

Українські споживачі, підкреслив Медведєв, повинні знати про те, що "Газпром" поставляв газ по одній ціні, а фактично їм продавався газ за подвійною ціною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування