Міллер: "Рахунок йде на години"

П'ятниця, 9 січня 2009, 13:42

Президент Росії Дмитро Медведєв доручив керівництву "Газпрому" у найкоротший термін домогтися підписання багатостороннього протоколу по створенню міжнародної комісії з моніторингу транзиту газу через територію України.

Про це заявив журналістам голова правління "Газпрому" Олексій Міллер, повідомляє Інтерфакс.

"Президент Росії доручив "Газпрому" у найкоротший термін домогтися підписання багатобічного протоколу по створенню міжнародної комісії з моніторингу транзиту газу через територію України", - сказав Міллер.

"З боку "Газпрому" і Міністерства енергетики Росії він уже підписаний, ведеться підписання його з боку партнерів "Газпрому" у Європі; необхідно підписати його з боку Європейської Комісії, НАК "Нафтогаз України" і Міністерства палива й енергетики України. Потім у найкоротший термін спостерігачі повинні бути спрямовані на газовимірювальні станції на вході і виході в газотранспортну систему України, - сказав глава "Газпрому".

"І як тільки вони підтвердять свою готовність почати роботу, транзит газу по території України буде відновлено. Задача - провести всі необхідні дії в найкоротший термін. Рахунок йде на години", - сказав Міллер.

Тим часом президент Росії Медведєв переконаний, що європейські споживачі, як і російська сторона, повинні вимагати, щоб українська сторона компенсувала збитки в зв'язку із ситуацією, пов'язаною з транзитом російського газу через Україну.

Медведєв підкреслив, що крадіжки російського газу не повинні залишитися без наслідків.

"І в майбутньому це повинно втілитися у вигляді претензій про компенсацію збитків як російській стороні, так і європейським споживачам газу, а для цього потрібні повноважні представники компаній і природно тих, хто зафіксує реальні цифри", - сказав Медведєв на зустрічі з главою "Газпрому" Олексієм Міллером.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...