В областях потихеньку закручують крани, в основному підприємствам

П'ятниця, 9 січня 2009, 16:20

Подача гарячої води з 9 січня припинена в Севастополі і Ялті через скорочення газопостачання і для підтримки роботи системи теплопостачання.

"Ситуація критична - тиск газу упав удвічі, система теплопостачання знаходиться на межі. Тому ухвалено рішення припинити цілком подачу гарячої води в житловий фонд і відключити від подачі газу всіх споживачів промислової групи", - цитує прес-служба Ялтинського міськвиконкому заступника міського голови Юрія Кириченка, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, якщо ситуація з постачаннями газу не покращиться, місто змушене буде вжити ще жорсткіші заходи.

Керівник ялтинського міськгазу Олексій Шаповалов додав, що ухвалено рішення відключити від газу всіх інших споживачів, крім населення і бюджетних організацій, навіть незважаючи на наявність передплати за газ.

Споживачі Дніпропетровської області за останню добу скоротили використання газу на 1,5 млн. м куб. газу, або на 8%, а добове споживання газу в області за останні кілька днів знизилося з 30 млн. м куб. до 25 млн. м куб.

Про це в п'ятницю на брифінгу повідомив заступник глави Дніпропетровської обласної держадміністрації Віктор Сергєєв.

Він також сказав, що практично всі промислові підприємства Дніпропетровської області скоротили споживання газу в 2 рази - з 10 млн. м. куб. до 5 млн. м куб., у той час як населення регіону незначно збільшило споживання газу - з 12,5 млн. м куб. до близько 13 млн. м куб.

У Запорізькій області в п'ятницю тиск у газовій мережі знизилося майже вдвічі.

У зв'язку з цим запорізькі підприємства переходять на режим мінімального споживання газу.

На альтернативне паливо вже перейшли ВАТ " Запоріжсталь", ЗАТ "Запорізький автомобілебудівний завод", ВАТ "Запорізький алюмінієвий комбінат", ВАТ "Мотор-Січ" і інші підприємства.

ВАТ "Запоріжсталь" знизила споживання газу до 30% від норми. 8 січня підприємство вдвічі скоротило споживання газу для того, щоб підтримати тиск у газотранспортній мережі, необхідний для забезпечення тепломереж і населення, і 9 січня споживання скоротилося ще на 20%.

Харківська ТЕЦ-5, найбільший споживач природного газу в Харківській області й основному виробнику тепла для потреб Харкова.

Створений в області оперативний штаб визначив 39 промислових підприємств, що не будуть відключені від газопостачання, оскільки мають безперервний технологічний цикл і забезпечують життєдіяльність регіону.

Це, насамперед, хлібозаводи і молокозаводи, овочеві і бройлерні фабрики й інші підприємства харчової промисловості. Інші підприємства, відзначив віце-губернатор, повинні скорочувати обсяги споживання газу і переходити на альтернативні види енергоносіїв.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування