"Київенерго" просить "Нафтогаз" додати газу

П'ятниця, 9 січня 2009, 17:12

АК "Київенерго" звернулася в НАК "Нафтогаз України" з проханням підвищити поставки газу на київські ТЕЦ.

Про це повідомляє пресс-служба "Київенерго".

Станом на ранок 9 січня споживання газу на ТЕЦ-5 складає 97 тис. м3/год, на ТЕЦ-6 - 75 тис. м3/год.

"Такі показники більш ніж в два рази нижче нормативних. З урахуванням температури навколишнього середовища підтримка працездатності ТЕЦ забезпечується використовуванням мазуту в обсягах 60 т/год на ТЕЦ-5 і 75 т/год на ТЕЦ-6", - йдеться в заяві.

"Оскільки із заяв представників НАК "Нафтогаз України" відомо, що компанія здатна забезпечити поставки газу на ТЕЦ в достатніх обсягах, необхідних для вироблення тепла, Київенерго просить підвищити їх до необхідного рівня", - зазначають в компанії.

"Київенерго примусово обмежена у споживанні газу на підставі офіційних звернень і конкретних дій НАК "Нафтогаз України" і перейшла на використання мазуту в якості резервного палива внаслідок украй низького рівня тиску газу на ТЕЦ", - заявив технічний директор АК "Київенерго" Юрій Гладишев.

Керівництво АК "Київенерго" веде активні переговори щодо закупівлі мазуту на ринку, оскільки весь мазут, який виробляється на українських нафтопереробних заводах (НПЗ) у січні законтрактовано, і придбати його в січні без контракту неможливо. Обсяги поставок мазуту, його ціна і схема придбання не відомі.

Компанія докладає всі зусилля, щоб вирішити це питання якнайскоріше, обіцяють в компанії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування