Тимошенко хоче дружити з Путіним по меморандуму - досить корупції

П'ятниця, 9 січня 2009, 21:21

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що Україна буде наполягати на усуненні посередника в газовому співробітництві з Росією.

"Ніяких посередників між Україною і Росією при постачаннях газу в Україну не буде", - сказала вона в спільному з прем'єр-міністром Чехії інтерв'ю журналістам у п'ятницю в Києві за підсумками переговорів.

"Досить корупції в цій сфері", - підкреслила прем'єр, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Тимошенко відзначила, що після того, як Україна і Росія погодять свої позиції по формуванню ціни на газ і тарифу на його транзит, будуть підписані прямі контракти на постачання газу.

Тимошенко відзначила, що Україна "послідовно дотримується" меморандуму, підписаного нею і російським прем'єром Володимиром Путіним 2 жовтня минулого року, і станом на 31 грудня 2008 року розрахувалася за весь поставлений цього року газ.

"Ми хотіли б і далі, щоб цей меморандум, який ми підписали з прем'єр-міністром Росії, був в основі наших домовленостей щодо ціни на газ", - підкреслила вона.

Тимошенко відзначила, що Україна буде "конструктивно вести переговори з Росією, досягати компромісу і намагатися зробити так, щоб найближчим часом контракти між Україною і Росією про постачання газу були підписані, і конфлікт був знятий".

Вона також сказала, що робота ЄС по гармонізації україно-російських відносин "є важливою і зможе зняти будь-які конфлікти".

Разом з тим прем'єр додала, що "свій шлях щодо формування ціни на газ і ціни на транзит Україна і Росія повинні пройти самостійно і виробити стратегічні підходи, що раз і назавжди такі конфлікти знімуть".

"Я вважаю, що шанс є", - підкреслила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News