Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уряд підготував зменшення транспортного збору

Понеділок, 2 лютого 2009, 11:38

Кабінет міністрів підготував зміни до закону "Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів", які передбачають суттєве зменшення транспортного збору.

Про це заявила прем'єр Юлія Тимошенко під час наради з питань визначення розміру транспортного збору, повідомляє прес-служба уряду.

Вона зауважила, що раніше ухвалене рішення уряду про збільшення податку з власників транспортних засобів мало торкнутися лише власників дорогих, престижних марок автомобілів, які є "предметом розкоші".

Проте, за словами Тимошенко, після доопрацювання законопроекту у профільних комітетах парламенту, народними депутатами були внесені зміни та доповнення, які зробили закон таким, що обмежує права середнього класу.

"Я вважаю, що прийнятий абсолютно непридатний закон і він дуже сильно б'є по тих людях, які зараз потерпають, в тому числі, і від кризи", - зазначила прем'єр.

Тимошенко повідомила, що в зв'язку з цим уряд пропонує виправити помилки, які були допущені під час голосування у Верховній Раді.

Прем'єр зазначила, що уряд звернеться до парламенту з проханням розглянути на цьому тижні зміни та доповнення до відповідного закону.

При цьому вона повідомила, що над внесенням змін працювали фахівці Держкомпідприємництва, Ради підприємців при Кабінеті міністрів і ці зміни спрямовані на суттєве зниження оподаткування власників транспортних засобів.

Так, згідно зі змінами, уряд пропонує зменшити ставку податку при проведенні реєстрації, перереєстрації та чергового технічного огляду:

з 75 до 20 грн. з 100 куб. см для автомобілів з об'ємом циліндрів двигуна від 2201 до 2500 куб. см;

з 75 до 50 грн. для авто з об'ємом двигуна від 2501 до 3000 куб. см;

з 120 до 80 грн. для авто, об'єм двигуна яких становить понад 3000 куб. см.

Крім того, у разі ухвалення цього законопроекту Верховною Радою, власники автомобілів, що використовувалися понад 8 років з об'ємом двигуна більш ніж 2,5 тисячі куб. см, сплачуватимуть лише 70% від встановленої ставки податку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...