Кучма, Деркач і Литвин відмовились надати зразки голосів для експертизи

Понеділок, 2 лютого 2009, 12:26

Екс-президент Леонід Кучма, колишній голова СБУ Леонід Деркач та нинішній спікер Верховної Ради Володимир Литвин відмовились надати європейським експертам зразки своїх голосів для порівняння їх із голосами на записах Миколи Мельниченка.

Про це на прес-конференції у понеділок у Києві заявив Мельниченко, за твердженням якого записи, зроблені ним у кабінеті Кучми і передані експертам, вказують, зокрема, на винних у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

"Кучма, Деркач і Литвин відмовились надати зразки своїх голосів, щоб експерти могли їх порівняти", - сказав Мельниченко, зауваживши, що про це політиків просила Генеральна прокуратура України, повідомляє УНІАН.

Водночас, відповідаючи на запитання журналістів, Мельниченко висловив переконання, що найближчим часом експертизу його записів буде завершено, і Генпрокуратура зможе порушити кримінальні справи стосовно розкрадання майна, фактів фальсифікації результатів президентських виборів, референдумів, підкупу депутатів колишнім керівництвом України.

Як відомо, у грудні 2008 року у Вашингтоні Мельниченко в присутності представників Генпрокуратури України передав європейським експертам записуючий пристрій і фрагменти записів, зроблених у кабінеті Кучми, які можуть стосуватися "справи Гонгадзе".

За словами заступника генпрокурора України Миколи Голомші, експертиза записів може тривати кілька місяців.

Експертами у справі про вбивство Гонгадзе, в рамках якої відбудеться комплексна судово-фоноскопічна експертиза плівок Мельниченка, призначені європейські фахівці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...