БЮТ більше не хоче імпічменту Ющенку?

Понеділок, 2 лютого 2009, 13:06

Фракція НУ-НС пропонує ввести мораторій на створення тимчасових слідчих комісій до президентських виборів.

Про це на погоджувальній раді заявив лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко.

Він наголосив, що діяльність жодної ТСК, створеної на даний момент, не призводить до жодних результатів, "і вагомих висновків щодо результатів своєї діяльності вони не роблять".

Тому Мартиненко запропонував обмежити термін діяльності існуючих ТСК до одного місяця, а також встановити мораторій на створення нових.

"Є прохання обмежити діяльність комісій терміном до одного місяця, підготувати звіти, і, можливо, якщо ви підтримаєте, я звертаюся до всіх колег з пропозицією накласти мораторій на створення комісій до президентських виборів", - сказав він.

Мартиненко також від імені фракції підтримав пропозицію БЮТ про негайний розгляд питання щодо недовіри уряду.

У свою чергу лідер фракції БЮТ Іван Кириленко сказав, що БЮТ також підтримує цю ідею.

"Я вважаю, що це нормальна ідея. Усі депутати розібрані по ТСК і не мають статусу. Уже в БЮТі не вистачає вільних депутатів, бо згідно з регламентом депутат може працювати лише в одній ТСК", - сказав він.

На питання щодо зв’язку цієї пропозиції з можливістю усунення з посади президента Віктора Ющенка у рамках процедури імпічменту, Кириленко відповів:

"Я вам про це говорив і прем’єр це сказала: не на часі це питання взагалі. Якщо зараз це питання роздмухувати, ми будемо множити кризу".

Як відомо, раніше "Українська правда" писала про існування проекту подання про усунення Ющенка з поста президента, підготовленого юристами БЮТ і Партії регіонів.

Раніше Верховна Рада ухвалила закон про тимчасові слідчі комісії, яким спрощується процедура імпічменту.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування