Рідні моряків "Фаїни" просять вивести з переговорів некомпетентних учасників

Вівторок, 3 лютого 2009, 11:15

Громадський комітет "Фаїна SOS" вимагає від власника судна "Фаїна", яке захопили сомалійські пірати, вивести з переговорного процесу з української сторони ненадійних учасників.

"Ми вимагаємо від судновласника вивести з переговорного процесу з української сторони тих учасників, які довели свою некомпетентність і не користуються довірою іншої сторони", - йдеться в заяві комітету.

"А МЗС України рекомендуємо активізувати моніторинг переговорного процесу, а також включитися в процес забезпечення екіпажа всім необхідним", - додають рідні моряків.

Комітет заявляє, що за його інформацією, "отриманою з першоджерел", розповсюджене раніше повідомлення нібито про швидке звільнення заручників не відповідає дійсності.

Разом з тим, рідні вітають підтримку з боку МЗС їхньої позиції в питанні про публічне звернення судновласника Вадима Альперіна до громадськості, і сподіваються, що і подальші кроки МЗС будуть також спрямовані на якнайшвидше повернення моряків з піратського полону.

Також комітет просить "усіх зацікавлених у якнайшвидшому поверненні моряків судна "Фаїна" додому допомогти у встановленні зв'язку із судновласником, звертаємося до журналістів і громадськості з проханням допомогти знайти Вадима Альперіна".

Комітет запрошує Альперіна взяти участь у прямому ефірі або прес-конференції за участю родичів моряків і відповісти на низку питань.

"Якщо пан Альперін зацікавлений у звільненні судна і членів екіпажу, то зобов'язаний з'явитися і поінформувати родичів заручників про стан переговорного процесу", - заявляють рідні.

Вони закликають "усіх депутатів, представників київської мерії, що заявили про свою підтримку дій громадського комітету "Фаїна SOS" під час ефіру на ТРК "Україна", вийти на зв'язок з родичами заручників і узгодити подальші дії".

Також їх запрошують на прес-конференцію: "Ми сподіваємося на вашу людяність і на те, що зроблені вами заяви не є популістськими, і за ними підуть реальні дії".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування