Янукович несміливо пообіцяв відкрити Ющенку дорогу імпічменту

Вівторок, 3 лютого 2009, 11:19

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович підтверджує наміри своєї політичної сили і далі йти шляхом спрощення процедури імпічменту президента.

Про це він сказав на брифінгу у вівторок, відповідаючи на питання, які конкретні кроки робитиме Партія регіонів у цьому напрямку після своєї вимоги про оголошення імпічменту президенту Віктору Ющенку.

"Ви знаєте, ми голосували про закон про спеціальні слідчі комісії, який відкриває шлях і дає інструмент для початку цієї процедури. І далі ми будемо йти цим шляхом", - сказав Янукович.

"Зараз мова йде про одне: хто б не був на якій би високій посаді, кожен має знати, що він несе відповідальність за кожне своє слово, за вчинок. І якщо він нездатен виконувати свої обов’язки, має бути інструмент, як його звільнити з цієї посади. У тому числі і президента", - додав він.

Янукович зазначив, що в Україні багато років блокувалося це питання і не ухвалювалися відповідні закони через "страх високопосадовців перед народом".

"Ніхто не хотів нести відповідальність. Тому ми цей шлях відкриємо", - сказав він.

На питання, чи не збирається Партія регіонів скласти 150 мандатів для розпуску Верховної Ради, Янукович сказав, що це питання поки не обговорювалося.

"Такі питання розглядаються на з’їзді. Ми плануємо проведення з’їзду найближчим часом і, безумовно, будемо обговорювати найбільш гострі питання нашої країни. Якщо будуть ухвалені відповідні рішення, безумовно, фракція їх буде виконувати", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування