Україна вирішила, що Гаазький суд відкинув більшість аргументів Румунії

Вівторок, 3 лютого 2009, 15:30

У Міністерстві закордонних справ України вважають об'єктивним рішення міжнародного суду ООН про делімітацію континентального шельфу і виключних економічних зон України і Румунії в Чорному морі.

"Наша попередня оцінка, що рішення є об'єктивним", - сказав на брифінгу у вівторок прес-секретар МЗС України Василь Кирилич, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, підтвердженням цього є ухвалення рішення Міжнародним судом ООН усіма суддями одноголосно.

Разом з тим, за словами Кирилича, рішення суду є серйозним і глибоким документом, який вимагає аналізу. Тому, додав він, українські дипломати ретельно проаналізують це рішення, після чого буде вироблена остаточна позиція українського зовнішньополітичного відомства.

Також, за словами Кирилича, завершення цієї суперечки "дає можливість Україні наблизитися до Європи", а також можливість поглиблення двостороннього співробітництва з Румунією.

У той же час представник України в Міжнародному суді ООН Володимир Василенко заявив, що міжнародний суд ООН відкинув більшість аргументів румунської сторони, передає Ліга.net з посиланням на Уніан.

Зокрема, аргумент щодо компенсаційної справедливості, відповідно до якого Румунія оскаржила приналежність о. Зміїний Україні, визначену відповідно до угоди з Радянським Союзом після Другої світової війни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування