Симоненка назвали наклепником через Зміїний

Середа, 4 лютого 2009, 10:09

Заява лідера Компартії Петра Симоненка щодо прийнятого Міжнародним судом ООН рішення в справі про делімітацію континентального шельфу України і Румунії в Чорному морі є спробою свідомо спотворити суть рішення.

Заява "є прикладом незнання конкретної справи, наміром свідомо спотворити щиру суть рішення суду" по цій справі, заявив керівник прес-служби МЗС Василь Кирилич.

"Лідер комуністів підходить до цього питання за тією ж методикою, яку застосовували комуністи протягом десятиліть: намагалися нацькувати одних проти інших і при цьому одержати дивіденди", - говориться в коментарі Кирилича.

На думку керівника прес-служби МЗС, заява лідера комуністів у контексті оприлюднення рішення Суду ООН є нічим іншим, як ще однією можливістю нагадати про себе. "А з правової точки зору - це наклеп", - відзначає Кирилич.

У МЗС вважають, що рішення Міжнародного суду ООН є історичним для України і ним поставлена остання крапка в спірних питаннях між Україною і Румунією.

Як повідомлялося, Симоненко вимагає від Верховної Ради негайного розгляду питання особистої відповідальності президента Віктора Ющенка "за порушення територіальної цілісності України".

Крім того, Компартія вимагає, щоб Генеральна прокуратура негайно порушила кримінальну справу за фактом державної зради в зв'язку з фактичною втратою Україною значної частини стратегічної економічної території і морського шельфу біля острова Зміїний.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News