Яценюк: "За такий газовий контракт Тимошенко б винесла Януковича на вилах"

Середа, 4 лютого 2009, 12:53

Член фракції "НУ-НС" Арсеній Яценюк заявляє, що при використанні нинішньої формули на газ його ціна може становити 600 доларів за 1 тис. куб м.

"Я не виключаю того, що після певного періоду часу ми можемо без політичного вереску прийти з росіянами до того, щоб просто переглянути саму формулу", - сказав він в інтерв'ю газеті "День".

"Там така формула, що при певних обставинах ціна на газ буде становити 600 доларів за 1000 кубів газу", - додав Яценюк.

"Ми не маємо права вдвічі більше споживати газу, ніж поляки. Ми не можемо бути найбільшим покупцем газу в Європі і мати найменший ВВП на душу населення", - обурився він.

Крім того, Яценюк зауважив, що для нього "дуже дивною видається поведінка опозиції в цій газовій війні".

"Якби сьогоднішня опозиція була владою і привезла такий газовий контракт, то сьогоднішня влада, якби стала опозицією, винесла б її на вилах", - переконаний екс-спікер.

"На вилах! Я знаю, що кажу. Тому там історія темна. Я в ній розбиратися не хочу. Хай розбираються ті, кому це належить. Зараз треба думати, що робити далі", - додав він.

На запитання, чи готується він до участі у президентських перегонах, Яценюк відповів:

"Мені поки що заборонено йти на президентські вибори. У Конституції записано, що для цього потрібно 35 років, а мені лише 34 роки. У травні мені виповниться 35 років, тоді й спитаєте".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування