Українці "дозріли" до страйків і мітингів

Середа, 4 лютого 2009, 13:13

Більше третини українців готові брати участь у вуличних акціях протесту.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Research&Branding Group, повідомляють Українські новини.

Так, 36,5% опитаних готові брати участь у вуличних акціях протесту для захисту своїх прав у разі, якщо в них не залишиться коштів для існування.

Водночас 29,1% опитаних відповіли, що ні за яких умов не вийдуть на вулицю для захисту своїх прав, 17,1% - готові брати участь у вуличних акціях за умови, що з'явиться новий лідер, новий рух, партія, яким вони будуть довіряти.

7,6% респондентів готові брати участь за будь-яких обставин, для них досить будь-якого найменшого приводу, 7,5% - якщо ним заплатять, 0,5% - інше.

13,8% опитаних не змогли відповісти.

Також респондентам запропонували відповісти на запитання, у яких акціях масового протесту вони готові взяти участь для захисту своїх інтересів, при цьому обмеження відносно кількості варіантів відповідей були відсутні.

35,9% - не б брали участь у жодних акціях, 28,5% - готові брати участь у зборі підписів під петиціями, відозвами, вимогами, 26,3% - у мітингах, демонстраціях.

При цьому 13% респондентів готові взяти участь у страйках, 3,8% - у занятті приміщень, блокаді шляхів сполучення, 2,9% - у збройних сутичках, 0,4% - інше.

17,2% опитаних не змогли відповісти.

Опитування проведено з 20 по 30 січня, було опитано 2 077 респондентів старших 18 років по всій Україні. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,2%.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування