БЮТ: Фірташ під прикриттям Януковича і Ющенка скупає голоси проти Тимошенко

Середа, 4 лютого 2009, 13:14

БЮТ звинувачує Партію регіонів та президента Віктора Ющенко у намаганнях купити голоси компартії та пропрезидентської частини НУНС за підтримку вотуму недовіри уряду, що буде розглядатися в четвер.

Про це йдеться в заяві БЮТ, поширеній в середу.

"Саме в ці дні, ці години, а може навіть і ці хвилини, РУЕ під політичним прикриттям двох Вікторів судомно трясе мошною перед комуністами та пропрезидентською частиною НУНС, аби через мільйонні хабарі докупити голоси, яких бракує для висловлення вотуму недовіри Уряду та збереження корупції в газовій сфері", - наголошується в заяві.

БЮТ наголошує, що боротьба за висловлення вотуму недовіри уряду Тимошенко – "це спільна акція Віктора Януковича та Віктора Ющенка, а її тилове забезпечення здійснює "Росукренерго".

"Це корупційне газове кодло пана Фірташа кілька років паразитувало на тілі України і забезпечило себе для боротьби з Урядом непоганими ресурсами: мільярдами грошей, політичними "кришами" від президента та Партії регіонів, телеканалом "Інтер" тощо", - зазначається в документі.

БЮТ наголошує, що прем’єр Юлія Тимошенко не тримається за прем’єрське крісло, бо "під ударами найпотужнішої всесвітньої кризи воно перетворилося на справжній електричний стілець".

В БЮТ знову наголошують, що вотум недовіри не означає відставки Кабінету міністрів.

До формування нової коаліції та нового Уряду чинний Кабмін муситиме працювати у ранзі виконуючих обов’язків, "а це лише погіршить умови роботи та звузить коло можливостей у боротьбі з наслідками світової кризи".

"До того ж, неповноцінність Уряду означатиме пряме президентське правління Ющенка", - наголошує БЮТ.

"Якщо Партія регіонів дійсно не боїться взяти на себе відповідальність у такий скрутний для світу та для Україну час, вона має сформувати нову коаліцію та новий Уряд, а не влаштовувати піар-галас навколо безплідного вотуму недовіри", - наголошує БЮТ.

В заяві також нагадується, що ще у вересні Тимошенко запропонувала всім політичним силам, представленим у Верховній Раді, створити коаліцію національної єдності для боротьби із світовою кризою.

"Однак таку важливу для країни перспективу консолідації Віктор Янукович приніс у жертву комерційним інтересам групи РУЕ-Бойка-Фірташа, яка і досі, як бачимо, диктує свою волю Партії регіонів та цементує її союз із Ющенком під гаслом "Два Віктори – заради одного РУЕ", - зазначається в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
Усі новини...