Ющенко готовий разом із Радою і Тимошенко шукати вихід, але Рада "неготова"

Середа, 4 лютого 2009, 14:54

Президент Віктор Ющенко вітатиме всі конструктивні кроки уряду та парламенту і готовий спільними зусиллями вирішувати складні економічні проблеми у країні, зокрема, приймати зміни до бюджету.

Водночас, аналіз роботи Верховної Ради VI скликання "демонструє неготовність" законодавчого органу до ухвалення необхідних для країни рішень", заявила перс-секретар президента Ірина Ванникова на брифінгу у середу.

"Це відсутність злагодженої роботи парламенту та уряду", - додала Ванникова, цитує прес-служба президента.

Так, за її словами, із 85 антикризових законів, внесених на розгляд парламенту, ухвалено лише 12, при цьому 3 закони повернуті президентом до Верховної Ради для повторного розгляду, з 17 законопроектів, які на думку Кабінету міністрів, направлені на збалансування держбюджету на 2009 рік, ухвалено лише 2.

Ванникова наголосила, що "Ющенко вважає ключовими економічними викликами для нашої країни удосконалення закону про державний бюджет та прийняття антикризового пакета законів".

На переконання президента, діяльність парламенту в умовах складної соціально-економічної кризи має бути спрямована на ухвалення законів, які дозволили б виправити ситуацію і зменшити негативний вплив фінансової кризи на функціонування економіки та життя громадян, - тому він готовий представити у ВР власний проект змін до бюджету.

Водночас, Ющенко закликає "не перекладати відповідальність" уряду і парламенту за економічну політику в державі "на інші гілки влади" – відтак не збирається приходити до парламенту у четвер, а обмежиться щорічним посланням про становище країни.

"Президент застерігає уряд і парламент від того, щоб перетворювати засідання Верховної Ради на черговий обмін звинуваченнями та політиканськими заявами", - наголосила також Ванникова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування