ЄС обіцяє Україні нові амбітні пропозиції

Четвер, 5 лютого 2009, 07:25

Україна втратила багато часу на шляху реформ, але Євросоюз все ж запропонує їй нові амбітні плани, заявила комісар ЄС з питань зовнішньої політики й політики добросусідства Беніта Ферреро-Вальднер.

Про це повідомляє "Німецька хвиля", нагадуючи, що в четвер у Празі відбудеться зустріч Україна-ЄС.

За словами Ферреро-Вальднер, засідання в Празі трійки Україна-ЄС надасть можливість для обговорення розвитку відносин між Києвом та Брюсселем у світлі останніх подій. Передусім, це світова фінансова криза, нещодавня газова суперечка між Україною та Росією, а також прогрес у переговорах щодо укладання угоди про асоціацію.

Єврокомісар наголошує, що Україні нині варто збільшити зусилля щодо втілення економічних та політичних реформ, оскільки дуже багато часу було втрачено через внутрішні проблеми.

В той же час, Ферреро-Вальднер планує надати українському міністру закордонних справ Володимиру Огризку більше інформації стосовно ініціативи "східного партнерства", яка дозволить поглибити відносини та взаємообмін у багатьох галузях.

Зокрема, стосовно енергетики сторони обговорюватимуть підготовку до майбутньої конференції інвесторів з модернізації української газотранспортної системи, яка має відбутися у травні.

За підрахунками експертів Єврокомісії, необхідно витратити щонайменше 2,5 мільярди євро, щоб українські трубопроводи і надалі змогли перекачувати нинішні обсяги пального.

За словами Ферреро-Вальднер, Єврокомісія допоможе Україні стати надійним партнером щодо транзиту енергоносіїв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування