У "Регіонах" не всі підтримують відставку Тимошенко

Четвер, 5 лютого 2009, 08:49

Верховна Рада у четвер має заслухати звіт прем’єр-міністра Юлії Тимошенко про економічну ситуацію у державі.

Опозиція пропонуватиме резолюцію недовіри урядові, твердячи, що наслідки кризи в економіці – це вина уряду Тимошенко.

Однак директор Центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський у коментарі "Бі-Бі-Сі" висловив сумнів, що в парламенті буде необхідна кількість голосів для відставки уряду.

"Я не думаю, що можна очікувати несподіванок. Наскільки мені відомо, навіть якщо б вдалося переконати комуністів, все одно не вистачило б голосів для висловлення недовіри уряду, оскільки в самій Партії регіонів є частина впливових депутатів, які не збираються голосувати за відставку уряду", - сказав він.

"Так що на мою думку, жодних шансів того, що збереться 226 голосів, немає", - наголосив Погребинський.

Як відомо, у вівторок депутати-регіонали не дали змоги прем'єр-міністрові прозвітувати, заблокувавши трибуну. Вони наполягали на тому, що звітувати має одночасно й прем’єр, і президент, оскільки саме вони несуть відповідальність за ситуацію в державі.

Тимошенко вже заявила про готовність прийти у парламент в четвер. Вона переконана, що депутатам не вдасться відправити її уряд у відставку.

Водночас, президент Віктор Ющенко у четвер до парламенту не прийде, оскільки вважає саме уряд відповідальним у ситуації в країні. У цей день, 5 лютого, він здійснить робочу поїздку до Кіровоградщини.

Крім того, о 12.00 президент візьме участь у церемонії прощання з видатним українським письменником Павлом Загребельним, яка відбуватиметься у клубі Кабінету міністрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...