Ющенко побачив, що "Фаїну" вже звільнили і вітає українців з поверненням

Четвер, 5 лютого 2009, 09:45

Президент Віктор Ющенко вітає українських моряків - членів екіпажу судна "Фаїна", їхніх рідних і близьких з наближенням терміну повернення українців додому.

Про це заявила прес-секретар президента Ірина Ванникова.

Окремо Ющенко висловлює "глибоку і щиру подяку спеціальним розвідувальним органам України, які здійснили надзвичайно складну та безпрецедентну операцію з визволення моряків".

"Професіоналізм спецслужб заслуговує на пошану всієї України", - сказано у повідомленні.

Прес-служба президента також повідомляє, що "4 лютого, в результаті проведення дуже складної та багатоходової операції, здійсненої розвідувальними органами України у взаємодії із іноземними партнерськими спецслужбами, судно було звільнено".

За даними прес-служби, усі члени екіпажу живі й здорові, знаходяться на борту "Фаїни", жодний з них не постраждав.

Наразі судно під охороною ВМС США готується до переходу в кенійський порт Момбаса, де морякам буде надано первинну медичну та іншу необхідну допомогу.

Компетентними відомствами України вживаються всі необхідні заходи щодо їх найскорішого відправлення на Батьківщину.

Як відомо, у четвер сомалійські пірати почали покидати борт "Фаїни".

Водночас "Інтерфакс-Україна" з посиланням на головного редактора видання "Морський бюлетень - Совфрахт" Михайла Войтенка повідомляє, що сомалійські пірати, які отримали викуп на суму понад 3 млн доларів, швидше за все, покинуть захоплене ними українське судно "Фаїна" лише ближче до ночі четверга.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування