Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче, щоб Рада провела з Тимошенко "предметну" розмову

Четвер, 5 лютого 2009, 10:39

Президент Віктор Ющенко сподівається, що обговорення у Верховній Раді діяльності уряду у четвер матиме предметний і професійний характер.

Зміст і тональність дискусії засвідчать ступінь розуміння нинішніх економічних проблем українськими парламентаріями – представниками як більшості, так і меншості, повідомила прес-секретар президента Ірина Ванникова.

За її словами, глава держави відзначив: до уряду є численні і серйозні зауваження, які стосуються "непродуманості, безсистемності і популізму" багатьох кроків у сфері економічної, бюджетної і фіскальної політик, за які уряд несе повну відповідальність.

"Відсутність системних реформ, брак реалістичного плану роботи, неготовність держави до викликів світової фінансової кризи у поєднанні з розпорошенням коштів на невиправдані витрати – це ключові прорахунки прем'єр-міністра та її уряду, що завдали шкоди країні", - наголосила Ванникова позицію президента.

Водночас, за словами Ющенка, обговорення цих проблем жодною мірою не може звестися до "банального з'ясування стосунків і заробляння політичних балів" на фоні зростаючої кризи.

Суспільство повинне знати реальний стан справ і бачити в українському політикумі сили, здатні на відповідальні рішення і результативну взаємодію в інтересах держави, особливо в умовах кризи, наголошує він.

"Наше головне завдання – змінити вектор розвитку ситуації, відійти від популізму і нарешті приступити до реалізації всіх необхідних, непопулярних реформ", - заявив Ющенко.

Замість чергових сварок, відповідальна більшість у парламенті повинна знайти політичну волю для негайних антикризових дій, у тому числі для змін до держбюджету на 2009 рік.

"Президент підкреслив, що повною мірою підтримає всі конструктивні зусилля для налагодження продуктивної, змістовної роботи парламенту та його співпраці з урядом. Цьому сприятимуть всі нинішні і подальші антикризові ініціативи президента", - сказала Ванникова.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...