Тимошенко бере курс на село і чекає від нього валюти

Четвер, 5 лютого 2009, 10:56

Кабінет міністрів визначив чотири пріоритетні напрямки в своїй діяльності, серед яких агропромисловий, будівництво, енергозберігаючі технології та машинобудування.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко під час звіту у Верховній Раді.

"На сьогодні уряд визначив всього чотири фундаментальних пріоритети, які, ми вважаємо, можуть підняти нашу країну на зовсім інший рівень розвитку", - зазначила Тимошенко.

Першим пріоритетом уряд визначив аграрно-промисловий комплекс. За словами прем'єра, він "може дати Україні надзвичайно високі валютні доходи, це єдина галузь за 2008 рік, яка дала унікальний приріст - більше 18%".

"Зараз ми відбудували модель підготовки до весняно-посівних робіт і віримо, що разом уряд, НБУ, аграрії, місцева влада зможемо закласти підвалини, щоб врожай наступного року, якщо погода не підведе, буде не менш суттєвим, ніж врожай минулого року", - повідомила Тимошенко.

"Залишаємо програму на здешевлення кредитів. Залишаємо програму поміркованої вартості на дизельне пальне, яку ми робимо разом з Кременчуцьким нафтопереробним заводом та "Нафтогазом", і будемо кожен день слідкувати за пролонгуванням кредитів для аграріїв – але це вже компетенція НБУ", - додала прем'єр.

Другим пріоритетним напрямком визначено будівництво. За словами Тимошенко, одне робоче місце в цій галузі народжує 6-7 робочих місць в інших.

Третій напрямок – заощадження енергії, реконструкція і модернізація всіх систем постачання енергії в Україні. За словами прем'єра, завдяки альтернативним видам сировини Україна може замістити до 6 млрд. куб. м російського природного газу.

Тимошенко повідомила, що "зараз заплановано програму, яка повністю інвентаризувала котельні і порахували видатки, ми здатні їх закрити і планомірно за 2-3 роки замістити їх нашими енерговідновлювальними енергоресурсами".

Четвертим пріоритетним напрямком діяльності уряду визначено машинобудування.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування