ЄЦ хоче одночасні вибори президента і Ради. Ющенко не в курсі?

Четвер, 5 лютого 2009, 11:34

Партія "Єдиний центр" пропонує провести одночасні дострокові президентські та парламентські вибори, а також референдум щодо зміни Конституції восени цього року.

Про це заявив на брифінгу у Верховній Раді у четвер лідер партії Ігор Кріль.

Таким чином, на його думку, відбудеться "оновлення влади в Україні".

"Ми пропонуємо провести одночасно президентські і парламентські вибори, а також референдум по змінах Конституції, під час якого український народ дасть відповідь на запитання щодо моделі влади в Україні – у жовтні-листопаді 2009 року", - сказав Кріль.

За його словами, необхідно відтермінувати вибори міських та селищних голів і провести їх разом із виборами депутатів місцевих рад у 2011 році. Таким чином, на його думку, вдасться частково стабілізувати економічну ситуацію, яка погіршується, зокрема, і завдяки політичному напруженню під час постійних виборчих кампаній.

Також ЄЦ пропонує парламентарям до червня поточного року внести свої пропозиції щодо змін Конституції та врегулювати законодавчо процес проведення референдуму.

"Таким чином, протягом жовтня-листопада цього року та березня 2011 року ми проведем всього 2 виборчі кампанії замість 4-х – і до 2014 року країна забуде про вибори і зможе зайнятися економікою та соціальною сферою", - вважає Кріль.

Відповідаючи на запитання, чи в курсі президент Віктор Ющенко щодо планів ЄЦ, він сказав, що з президентом це не обговорювалося.

"Немає ніякого значення, чи хтось в курсі, чи хтось не в курсі... Треба заспокоїти людей, дати їм надію, убезпечити від постійних виборчих кампаній і таким чином дати перспективу розвитку суспільства", - сказав Кріль, даючи зрозуміти, що це ініціатива ЄЦ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування