Балога: Тимошенко влаштувала виставу про добру фею з елементами фантастики

Четвер, 5 лютого 2009, 12:45

Звіт прем'єра Юлії Тимошенко про діяльність уряду, з яким вона виступила у Верховній Раді, "має всі ознаки театральної постановки з елементами фантастики", вважає глава секретаріату президента Віктор Балога.

На його думку, з тез і аргументів прем'єра "постає образ України як казкової держави, де всі добрі справи робить чарівна фея, а окремі біди і нещастя - з вини злих недоброзичливців".

"Тимошенко застосувала всі свої акторські таланти і вміле жонглювання фактами, аби відвести від себе відповідальність за власні провали в економіці. Напевно, вже в тисячний раз Тимошенко побудувала свій виступ за простою схемою: успіхи - "це я", проблеми - "всі інші", - сказав Балога, повідомляє прес-служба президента.

Проте, на його думку, "ці обманні трюки цього разу не спрацювали, що підтвердили критичні зауваження більшості депутатів".

"Однак і сьогодні Прем'єр уникнула відповідей по суті незручних для себе запитань, вдавшись до явного обману та невдалих жартів", - вважає Балога.

Він зазначив, що більшість економічних тез прем'єра побудовані на маніпуляціях із причинами та наслідками.

Балога також вважає, що "самозадоволені заяви Тимошенко про її перемоги у газових відносинах із Росією не витримують ані найменшої критики".

"Невигідні контракти на постачання палива, підписані під патронатом чинного прем'єра, вже обвалюють нашу промисловість, б'ють по конкурентності вітчизняної продукції. Російський посередник, якому Тимошенко дозволила диктувати свої умови на 25% українського ринку газопостачання, буде встановлювати свою ціну на паливо для ліквідних підприємств. Ціна на газ для промисловості вже значно перевищила обіцяні урядом показники", - сказав він.

"На цьому тлі, м'яко кажучи, недоречними і безглуздими виглядають заклики Тимошенко до оптимізму. Можливо, прем'єр і бачить підстави для всепоглинаючої, безмежної радості. Але тоді вона уявляє якусь іншу, придуману нею країну, без інфляції та економічного спаду, без невиплачених зарплат і зростання боргів. Дійсність зовсім інша, і вона дуже гостро ставить питання про відповідальність уряду", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування