Литвин нагадав Тимошенко і Януковичу долю Робесп’єра

Четвер, 5 лютого 2009, 14:15

Спікер Володимир Литвин закликає президента Віктора Ющенка і прем’єра Юлію Тимошенко подати до Верховної Ради спільний проект змін до Держбюджету на 2009 рік.

"Нам треба запропонувати президенту і прем’єру внести узгоджений проект змін до Держбюджету, а Верховна Рада має відпрацювати його разом з місцевими органами влади", - сказав Литвина на засіданні у четвер.

Він також закликав профільні комітети невідкладно опрацьовували всі законопроекти, пов’язані з кризою.

Крім того, Литвин пропонує упродовж лютого-червня заслухали звіту посадових осіб, яких призначає або дає згоду на призначення.

Говорячи про звіт уряду у парламенті, спікер сказав, що це була "емоційна розмова, яка підтвердила одне: в Україні відбувається шалена боротьба за владу за рахунок України, точніше за рахунок того, що залишилося від країни".

"Останніми днями після ухвалення рішення щодо острова Зміїний з’явився такий термін "зміїний компроміс". Очевидно, що сьогодні у сесійній залі була спроба знайти "зміїний компроміс", - сказав він.

На думку Литвина, це засідання продемонструвало, що політики ведуть "війну на знищення".

"У цій війні народ у поразці. Сьогодні відчувається бажання людей отримати сильну руку. Бо стискання економіки призводить до того, що буде стискання демократичних завоювань, які були", - сказав він.

"Для тих, хто сподівається, що можна буде перетягнути людей, які закликають на вулиці, на свій бік. Я нагадаю один історичний приклад. Коли Дантона під час революційних подій везли на кару, він, проїжджаючи повз будинок Робесп’єра, сказав: "Робесп’єр, я тебе чекаю". Ви знаєте, що зробили з Робесп’єром – без будь-якого суду", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування