Ющенко визнає рішення по Зміїному справедливим – поставлено "крапку"

Четвер, 5 лютого 2009, 15:01

Україна та Румунія сприймають рішення Міжнародного Суду ООН у Гаазі у справі про делімітацію континентального шельфу та виключних економічних зон України і Румунії в Чорному морі як справедливе та остаточне.

Про це заявили президенти двох країн Віктор Ющенко та Траян Бесеску у телефонній розмові в четвер, повідомляє прес-служба президента України.

Ющенко зазначив, що це рішення ставить крапку у складному питанні двосторонніх відносин і де-факто означає виключення з порядку денного взаємовідносин між Україною та Румунією проблеми, успадкованої з минулого.

Натомість, як відзначив президент України, прийняте Судом рішення відкриває нові можливості для плідної співпраці у всіх сферах двосторонніх відносин.

Президенти також обговорили питання підготовки офіційного візиту Бесеску в Україну 25-26 лютого цього року та проведення в його рамках другого засідання україно-румунської спільної президентської комісії.

У цьому зв'язку Ющенко наголосив, що підписання у ході візиту міжурядової угоди про правила місцевого прикордонного руху сприятиме подальшому розвитку міжлюдських контактів мешканців прикордонних територій України та Румунії.

Після обговорення питання взаємодії двох держав у європейському співробітництві, Ющенко висловив вдячність Бесеску за постійну підтримку європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Як відомо, 3 лютого Міжнародний Суд ООН у Гаазі оголосив своє рішення у справі про делімітацію континентального шельфу та виключних економічних зон України і Румунії в Чорному морі, зокрема, йшлося про статус острова Зміїний.

На думку деяких експертів, це рішення, хоч і було компромісним, більш вигідне для Румунії, ніж для України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...