Ющенко збере РНБО. Тимошенко поїде в Мюнхен

П'ятниця, 6 лютого 2009, 08:37

Президент Віктор Ющенко проведе в п’ятницю, 6 лютого, засідання Ради національної безпеки й оборони.

На засіданні, зокрема, розглядатиметься питання щодо газових домовленостей України і Росії, а також питання збалансування держбюджету на 2009 рік і внесення до нього необхідних змін, повідомляє прес-служба президента.

Між тим, прем`єр-міністр Юлія Тимошенко візьме участь у 45-ій міжнародній конференції з безпеки, яка пройде в Мюнхені 6-8 лютого.

Як повідомляє УНІАН, очікується, що для участі в цій конференції Тимошенко відбуде до Німеччини з дводенним робочим візитом у п’ятницю у другій половині дня.

За інформацією організаторів конференції, заявки на участь в ній представили 13 глав держав і урядів, а також 46 міністрів і шість керівників міжнародних організацій.

Зокрема, на конференцію прибудуть генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер, Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Хав’єр Солана, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Ніколя Саркозі, віце-президент США Джозеф Байден, прем`єр-міністр Польщі Дональд Туск та інші.

Росію на конференції представлятиме віце-прем`єр-міністр Сергій Іванов.

Очікується, що на конференції обговорюватиметься тема європейської безпеки, зокрема енергетичної, тема боротьби з тероризмом, ситуація на Кавказі, Балканах, Близькому Сході, в Афганістані, а також нерозповсюдження зброї масового ураження і засобів її доставки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...