Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Автомобілісти вимагають вибачень від Тимошенко

П'ятниця, 6 лютого 2009, 09:39

Учасники загальнонаціональної акції протесту автомобілістів "Ні грабіжницькому транспортному збору!" обурені заявою прем'єра Юлії Тимошенко з приводу їхньої акції і вимагають публічних вибачень.

Про це йдеться у зверненні Автомобільного співтовариства України до Тимошенко.

Організатори та учасники акції заявляють, що вона проводиться без підтримки будь-яких політичних сил.

Коментуючи заяви Тимошенко про те, що акція "Дістали" - це 10 машин разом з їх організаторами", автомобілісти зазначили:

"Достатньо, в даний момент, визирнути у вікно вашого кабінету, щоб переконатися в нещирості ваших слів. На вулицях Києва, на даний час, протестують тисячі автомобілістів, саме їхня активність і величезна кількість автомобілів на вулицях привели до того, що рух у центрі міста фактично паралізований".

"Але винні в цьому не ми, а ви, діяльність вашого уряду, спрямована на перекриття дефіциту державного бюджету за рахунок нас, автомобілістів. Саме помилки вашого уряду призвели до того, що наша держава виявилася, по суті, на межі економічного дефолту", - додають організатори акції.

Вони також заявляють, що їх вимоги "носять винятково соціальний характер і не включають в себе політичної складової".

Зокрема, автомобілісти вимагають ввести мораторій на введення будь-яких видів автоподатків до введення нової системи оподаткування, розробити нову формулу оподаткування власників автотранспорту з прив'язкою до споживання пального.

Крім того, вони просять законодавчо закріпити прозорий механізм використання транспортних податків виключно на будівництво та ремонт доріг і скасувати систему тимчасових реєстраційних талонів, яка суперечить Конституції.

Автомобілісти пропонують створити робочу групу, яка складатиметься з представників органів влади та автовласників для розробки нової формули оподаткування з урахуванням інтересів українських автовласників.

У свою чергу Українська рада автовласників заявляє, що перший день акції протесту автомобільних клубів по всій Україні пройшов успішно.

"Більше 20 тисяч автомобілів виїхали на вулиці Києва, обласних і районних центрів, щоб захистити свої права", - заявляють вони.

Автоклуби також підкреслюють, що у випадку, якщо їхні вимоги та пропозиції будуть проігноровані, вони готові "зібрати в Києві автоколони з усієї країни".

Крім того, координаційна рада автоклубу України "висловлює щире здивування з приводу спроб представників руху "Дістали" і "Геть усіх" представити" їхню акцію "як свою заслугу".

"Ми не заперечуємо проти їхнього існування, але просимо утриматися від відвертої брехні. Особливо коли "потужний "рух" "Дістали" представлений десятком студентів з білими прапорами, присутній на акції протесту не більше двадцяти хвилин", - йдеться в заяві.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування