СБУ звинувачують у лобіюванні інтересів "РосУкрЕнерго"

П'ятниця, 6 лютого 2009, 10:26

Заступник голови тимчасової слідчої комісії з встановлення обставин підписання газових угод між Росією та Україною, член БЮТ Олександр Гудима звинувачує СБУ у лобіюванні інтересів "РосУкрЕнерго".

Про це він сказав під час свого виступу у Верховній Раді, в якому заявив, що голова комісії Інна Богословська, яка виступала перед ним, представляла не попередній звіт комісії, а позицію Партії регіонів.

"Я погоджуюся з одним твердженням, запропонованим Богословською від імені Партії регіонів: визнати, що проголошені керівництвом РФ звинувачення в крадіжках українською стороною російською газу не підтвердилися. Все інше є неправда", - заявив Гудима.

Крім того, депутат зазначив, що члени комісії хотіли, "щоб в матеріалах комісії було зафіксовано, як вплинув фінансовий стан "Нафтогазу" напередодні переговорів з "Газпромом" і хто спричинився до такого жахливого стану".

"Бо ми знаємо прекрасно, що на початку 2008 року НАК постав перед нами з 10 млрд. боргом, і впродовж року уряд Тимошенко і "Нафтогаз" скорочували ту заборгованість і зуміли напередодні переговорів вийти на нуль у переговорах з Росією", - сказав він.

"Ми хотіли б також, щоб у попередньому звіті була виписана політична роль так званої групи Льовочкіна, Фірташа і Бойка у зриві переговорів, про що сказав голова "Газпрому" Міллер. Адже він сказав, хто є справжній винуватець зриву переговорів", - заявив Гудима.

"Газпрому" пропонувалися з боку "РосУкрЕнерго" такі пропозиції, які врешті і призвели до зриву переговорів", - уточнив депутат.

Гудима заявив, що "тепер ми знаємо, що великим лобістом інтересів "РосУкрЕнерго" є Партія регіонів, але ми сьогодні як комісія отримали ще одного лобіста "РУЕ" – це, на жаль, СБУ".

"Перший заступник голови СБУ у своєму листі голові "Нафтогазу" Дубині пропонує забезпечити явку до СБУ відповідальних осіб компанії, що готували документи щодо оформлення розмитнення українського газу, який "Газпром" передав "Нафтогазу", - повідомив депутат.

"Виявляється не тільки Льовочкін, не тільки Фірташ і Бойко, не тільки Партія регіонів, а сьогодні дахом "РосУкрЕнерго" є СБУ. Прошу вважати мою інформацію запитом не знаю до кого, бо голови СБУ у нас немає", - додав Гудима.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News