Свідок: Ющенка могли отруїти на іншій вечері

П'ятниця, 6 лютого 2009, 10:28

Друг депутата від НУНС Давида Жванії Томаз Цинцабадзе, свідок у справі про отруєння тодішнього кандидата в президента Віктора Ющенка, припускає, що отруєння могло відбутися на вечері в співвласника "Фокстроту" Олега Головіна.

Про це Цинцабадзе заявив в інтерв'ю газеті "Сегодня", відповідаючи на питання щодо вечері Ющенка у Головіна перед вечерею у Сацюка в день ймовірного отруєння.

"Я нікого не хочу звинувачувати, але отруєння, якщо воно і було, могло відбутися і там!" – заявив він.

Цинцабадзе також спростував одну з версій отруєння, що в Головіна всі їли з "одного казана", тому отруїти Ющенка було неможливо.

"Кажіть правду! Не було там їжі "для всіх", не можна підігріти 10 порцій одразу в одній мікрохвильовці. Рибу подавали порційно, попередньо поцікавившись, хто її буде їсти", - сказав він.

"І Ющенка запитали, він відповів ствердно, йому і принесли порцію риби. Теоретично, і в неї можна було щось додати, а не тільки в тарілку з пловом", - додав Цинцабадзе.

"Ще раз скажу: нікого не підозрюю і не звинувачую, але треба говорити правду! Те ж стосується розповіді Жені Червоненка в інтерв'ю про те, що він брав у Ющенка рибу з тарілки і коштував її", - сказав він.

"Це як, якщо врахувати, що сиділи вони не поруч, а один навпроти одного? Можете собі уявити, як Червоненко через весь стіл тягнеться до тарілки Ющенка і бере рибу. Ну це ж абсурд, навіщо говорити те, чого не було?! Я такого не пам'ятаю. Дуже багато брехні", - сказав він.

Цинцабадзе також додав, що про цю вечерю слідчий у нього нічого не запитує, на відміну від вечері на дачі в Сацюка, яка була пізніше.

Цинцабадзе є другом Володимира Сацюка і Давида Жванії, які спілкувалися між собою за його посередництвом. Саме він був за кермом у день ймовірного отруєння Ющенка і возив його до Головіна, а потім на дачу Сацюка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування