Регіонали думають, як зняти Ющенка. БЮТу вистачить "відмашки" Тимошенко?

П'ятниця, 6 лютого 2009, 11:22

У Партії регіонів вважають за необхідне проведення дострокових перевиборів президента, однак розходяться в думці, яким чином цього досягти.

Депутат Михайло Чечетов у четвер заявив про початок юридичної підготовки процедури імпічменту, пише "Комерсант-Україна".

"Президент плюнув у душу народу і парламенту, не захотів прийти у Верховну Раду. Тому реакція буде адекватною: ми починаємо процедуру імпічменту президента", - сказав Чечетов.

У той же час, перший віце-спікер Олександр Лавринович (ПР) сказав: "Думаю, що в даному випадку він (Чечетов) висловив просто своє припущення".

"Є абсолютно однозначна позиція, що президент повинен скоріше звільнити своє місце, а як ми це будемо робити, покаже час", - сказав він виданню.

Процедура імпічменту викликає у фракціях БЮТ і ПР значно менше суперечок, ніж інші політичні питання.

"У БЮТ політичне рішення на цю тему відсутнє, але жодних юридичних перешкод для імпічменту на сьогодні не існує", - заявив депутат Андрій Портнов.

"Якщо лідером блоку (Юлією Тимошенко) буде дане доручення юридичній службі забезпечити цю процедуру, для її вирішення нам не потрібно жодного додаткового закону і на всю процедуру знадобиться до чотирьох місяців", - зазначив він.

У той же час, намір депутатів від Партії регіонів скласти 150 мандатів для того, щоб спровокувати розпуск Верховної Ради і дострокові парламентські вибори, у БЮТ вважають непродуманим.

"Хочу нагадати, що саме за вимогою Партії регіонів у 2007 році парламентом були внесені зміни до закону "Про вибори", які тепер не дозволяють рішенням з'їзду виключати кандидатів у депутати з виборчого списку", - сказав Портнов.

Він підкреслив, що на сьогодні для добровільного складання мандатів необхідна згода парламенту.

"Ми, звісно, будемо раді за деяких проголосувати і почнемо з Льовочкіна", - зазначив при цьому Портнов.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування