Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За нових міністрів голосуватимуть "пакетом"

П'ятниця, 6 лютого 2009, 12:52

За кандидатури нових міністрів у Верховній Раді буду голосувати в пакеті.

Про це повідомив депутат від БЮТ Сергій Соболєв газеті "Дело".

За його запевненням, проблем із відставкою міністрів у Верховній Раді не буде – підтримка для цього знайдеться і в опозиційних фракціях.

Соболєв не виключає, що можуть виникнути труднощі з призначенням нових міністрів, але упевнений, що це всього лише предмет попередніх домовленостей.

Як відомо, прем'єр Юлія Тимошенко заявила, що в Кабінеті міністрів відбудеться ротація, і вже наступного сесійного тижня парламенту будуть внесені кандидатури нових міністрів.

Як пише "Дело", ротація торкнеться половини міністерського складу. Першим на вихід укажуть віце-прем'єру Івану Васюнику, голові МНС Володимиру Шандрі, міністру охорони навколишнього середовища Георгію Філіпчуку, міністру транспорту Йосипу Вінському і міністру економіки Богдану Данилишину.

За словами політолога Тараса Березовця, близького до БЮТ, за підтримку Тимошенко під час голосування з питання відповідальності уряду, яка дозволила їй уникнути вотуму недовіри й відставки, прем'єру доведеться "віддячити" Блоку Литвина і групі "За Україну" В'ячеслава Кириленка ("НУ-НС") портфелями.

Березовець вважає, що Блок Литвина тепер може розраховувати на одне міністерське крісло в Кабміні. На його думку, це може бути посада міністра охорони навколишнього середовища, яке зараз займає Георгій Філіпчук.

У той же час позиція В'ячеслава Кириленка, який заявив, що депутати його групи "не збираються танцювати під дудку ні БЮТ, ні Партії регіонів", і дав команду не голосувати за висловлення недовіри уряду, також вимагає перегляду планів про повальне виведення з Кабміну міністрів за квотою "НУ-НС". Якщо раніше говорилося, що майже усі вони втратять свої портфелі, то тепер ситуація змінилася.

За словами Березовця, крісла однозначно збережуться під міністром сім’ї, молоді й спорту Юрієм Павленком і міністром охорони здоров'я Василем Князевичем. Те, що міністерська посада збережеться за Павленком, підтвердив і близький до секретаріату президента політолог Вадим Карасьов.

Також експерти не виключають, що на своїх посадах можуть залишитися міністр юстиції Микола Оніщук і міністр із питань ЖКГ Олексій Кучеренко.

Водночас, один із представників БЮТ підтвердив газеті, що зберігається висока імовірність відставки міністра транспорту й зв'язку Йосипа Вінського, голови МНС Володимира Шандри, міністра економіки Богдана Данилишина. Однозначно піде з посади віце-прем'єр Іван Васюник.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування