Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога "спустив" на Черновецького генпрокурора

П'ятниця, 6 лютого 2009, 13:08

Глава секретаріату президента Віктор Балога звернувся до генпрокурора щодо перевірки законності та обґрунтованості дій мера Києва Леоніда Черновецького та надання їм правової оцінки.

Йдеться про останні розпорядження Черновецького щодо затвердження тарифів на теплову енергію та встановлення, погодження тарифів на комунальні послуги, повідомляє прес-служба президента.

Балога нагадав, що відповідно до законодавства органам місцевого самоврядування забороняється приймати акти або вчиняти дії, що визначають привілейоване становище суб'єктів господарювання тієї чи іншої форми власності, або ставлять у нерівне становище окремі категорії суб'єктів господарювання чи іншим способом порушують правила конкуренції.

При виданні чергових розпоряджень мером Києва порушено низку вимог законів України "Про житлово-комунальні послуги", "Про місцеві державні адміністрації" та Порядок формування тарифів на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, затверджений урядом.

Балога наголосив, що розпорядження мера не повинні призводити до погіршення умов діяльності окремих суб'єктів господарювання, а мешканці столиці не повинні страждати від "непродуманих та необгрунтованих дій місцевої влади".

Глава секретаріату заявив, що у випадку публікації даних актів в офіційних друкованих виданнях КМДА президент зазначені акти скасує.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування