Ющенко знає, що Росія знову хоче дискредитувати Україну

П'ятниця, 6 лютого 2009, 16:50

Президент Віктор Ющенко відкидає та називає політичними заяви Москви про те, що Україна має покрити збитки європейських країн, постраждалих в наслідок газового конфлікту з Росією.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу ICTV, передає прес-служба президента.

Він наголосив, що Україна виконувала, виконує і виконуватиме усі зобов'язання, які випливають із існуючих легітимних договорів і контрактів щодо питань газопостачання.

"Я хочу категорично заявити: Україна російський газ не крала. Україна в повній мірі виконала свою функцію з транзиту, яка передбачена відповідним контрактом двох суб'єктів господарювання – "Нафтогазу" та "Газпрому", – зазначив Ющенко.

Він додав, що, на його думку, це не справа президентів країн "розказувати суб'єктам господарювання, як вони повинні жити, чи як повинні виконувати контракти".

Президент зауважив, що Російська сторона в рамках виконання цього контракту офіційно і формально не заявила жодної претензії.

"Тому все решта – це просто політика, навколо якої, очевидно, ставиться за мету дискредитувати Україну, підняти ще якийсь міжнародний скандал, влаштувати ще одне міжнародне шоу", – вважає президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News