У Ющенка кажуть, що Тимошенко відправила до Москви таємну делегацію

П'ятниця, 6 лютого 2009, 23:27

Уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський заявив, що у Москву відправлена делегація уряду для таємних переговорів з Росією про отримання спеціального кредиту.

Про це він сказав в ефірі телеканалу Інтер.

"Вчора до Москви таємно поїхала делегація, на превеликий жаль, навіть на завданнях для цієї делегації є підпис міністерства закордонних справ, когось із заступників, для того, щоб домовлятися про спеціальний кредит", - сказав Соколовський.

"Більше того, у технічному завданні пов'язується питання отримання кредитів від Росії із ратифікацією договору про "нульовий варіант", - наголосив він.

Також, уповноважений президента заявив, що компанія "Нафтогаз" згідно з проекту фінансового плану, який зроблено з урахуванням директив уряду "дуже чітко і впевнено заходить на банкрутство"

"Кілька десятків мільярдів гривень у 2009 році буде дірка у бюджеті Нафтогазу. Це катастрофа. Це вже не тривога, це гірше. Лише для компенсації за газ для теплокомуненерго необхідно виділити з бюджету 12 мільярдів гривень. А заплановано, 1,6 мільярда", - сказав Соколовський.

"Президент Віктор Ющенко звернув увагу відразу після підписання цих контрактів (щодо газу). Він вимагає від уряду вжити всіх заходів і подати реальний фінансовий план, вказати джерела заповнення тієї фінансової діри", - зазначив він.

"Треба звернути увагу, що уряд насправді лукавить: ми з усім справимося, ми ще десь маємо 11 мільярдів кубів газу, якого насправді немає", - підкреслив Соколовський.

На думку уповноваженого президента, таємні переговори з Росією про виділення кредиту ведуться "для поправки цих речей".

Також Соколовський повідомив, що з "1 січня 2009 року де-факто газотранспортна система України перебуває в оперативному управлінні "Газпрому" РФ".

"Це випливає з того, що не підписаний технічний договір між "Газпромом" і "Нафтогазом", а відтак виконуються всі інші угоди. Тобто "Нафтогаз" зараз працює як підрядна організація "Газпрому", - підкреслив він.


 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування