Тимошенко поснідала з Баррозу, а він запросив її у гості

Субота, 7 лютого 2009, 10:38

Прем’єр Юлія Тимошенко обговорила з президентом Світового банку Робертом Зеліком збільшення обсягів фінансування української економіки у 2008-2009 роках.

Про це, зокрема, йшлося під час зустрічі Тимошенко з Зеліком у Німеччині, повідомляє прес-служба Кабміну.

Під час переговорів Тимошенко та Зелік приділили особливу увагу планам щодо реструктуризації банківського сектору в Україні, фінансової підтримки інфраструктурних проектів та підготовки позики "на політику розвитку”.

Тимошенко також взяла участь у робочому сніданку з президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу.

Особливу увагу під час зустрічі було приділено шляхами зміцнення енергетичної безпеки. Зокрема, мова йшла про стабільність постачання та транзиту природного газу.

"Президент Європейської комісії подякував за відповідальну та конструктивну позицію, а також вирішальну роль прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко у врегулюванні січневого газового конфлікту", - сказано у повідомленні.

Баррозу поінформував Тимошенко про свій візит до Москви та результати переговорів з президентом Росії Дмитром Медведєвим та прем’єром Росії Володимиром Путіним.

Тимошенко підкреслила принципову важливість для України поглиблення стратегічної співпраці з ЄС по всіх напрямках забезпечення енергією (природний газ, електроенергетика).

Баррозу запросив Тимошенко відвідати Брюссель найближчим часом.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування