Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко: звільнити "Фаїну" заважала міжнародна мафія

Неділя, 8 лютого 2009, 18:44

Президент Віктор Ющенко заявив, що переговори по звільненню захопленого сомалійськими піратами судна "Фаїна" розпочиналися чотири рази, один з яких зірвався через міжнародну мафію.

Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу ICTV.

"Ми чотири рази по різних варіантах організовували з нуля ці переговори. Перший варіант відпрацювали на рівні власника, СБУ, служба зовнішньої розвідки, плюс певний контрагент – не вдався план. На одному із етапів він зірвався", - сказав Ющенко.

"Зорганізували другий, де звузили коло переговірників. Він не вдався. Я думаю, що ви пам'ятаєте - дискусія починалася з 30 млн. доларів, потім 25-20 млн., потім опустили до 7 млн., потім опустили до 2,5-3 млн.", - нагадав голова держави.

"Потім був третій варіант, де, чесно можу сказати, ми зіткнулися просто з міжнародною мафією. Не мафією певної країни, а міжнародною мафією", - зазначив Ющенко.

Ющенко підкреслив, що "все забезпечення моряків велося українською стороною".

"Через відповідні підставні структури ми наших хлопців годували, забезпечували ті умови, які ми могли забезпечити через посередників. Іншого каналу не було. Хоча робилося це через інші сторони", - сказав президент.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...