Павленку та Оніщуку шукають заміну не з депутатів

Понеділок, 9 лютого 2009, 08:13

У якості кандидатів на посаду нового міністра юстиції розглядаються партнер юридичної компанії Magisters Олексій Рєзников і депутат III-V скликань Віктор Мусіяка.

За інформацією газети "Комерсант-Україна", кандидатуру Рєзникова запропонував народний депутат від "НУ-НС" Микола Катеринчук.

"Такий варіант дійсно розглядається. Але я до цього ставлюсь філософськи: призначать – добре, не призначать – значить, не судилося", - зізнався Рєзников.

Для Мусіяки інформація про ймовірне призначення його на посаду міністра юстиції теж не є новиною. "Проте на сьогоднішній день я ще не отримав офіційної пропозиції обійняти цю посаду", - сказала він.

"У мене, до речі, десять років тому була така кадрова пропозиція від президента Леоніда Кучми. Тоді я відмовився, хоча зараз думаю, що варто було б погодитися", - додав він.

За інформацією газети, раніше на посаду міністра юстиції претендували депутати від "НУ-НС" Роман Зварич і Віктор Шемчук. Однак через те, що низка членів коаліції вимагає відмовитися від ідеї переходу депутатів від "НУ-НС" в уряд, тепер розглядають кандидатури непарламентарів.

Крім того, за даними газети, кандидатом на посаду міністра у справах сім’ї, молоді та спорту є заступник голови цього відомства Ілля Шевляк, який у листопаді минулого року був призначений керівником Координаційного бюро при секретаріаті Кабміну, створеного замість ліквідованого Національного агентства з підготовки до Євро-2012.

"Мені складно говорити про ротації в уряді, є багато різної інформації, - сказав він. - Єдине, що можу додати: я завжди займався державною роботою, і вона залишається для мене пріоритетом".

Як відомо, у виборчому списку "НУ-НС" першим кандидатом на отримання депутатського мандата є голова Рівненської облдержадміністрації Віктор Матчук. Представники коаліції уже висловлювали думку, що у випадку проходження в парламент він поповнить лави групи "Єдиний центр", близької до глави секретаріату президента Віктора Балоги.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування