Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко буде боротися з інфляцією ліквідацією посередників

Понеділок, 9 лютого 2009, 11:14

Кабінет міністрів має намір боротися з інфляцією шляхом забезпечення прямого виходу дрібних сільських господарств на ринки та продажу їхньої продукції кінцевому споживачу без посередників, заявила прем'єр Юлія Тимошенко.

"Для того, щоб запобігти інфляції, яка, на жаль, створена такою безглуздою політикою обмінного курсу гривні та долара, нам потрібно терміново забезпечити доставку від сільських народних господарств на нормальні колгоспні ринки", - заявила Тимошенко на урядовій нараді з сільського господарства в понеділок.

Прем'єр підкреслила, що підсумком наради повинен стати проект постанови, якою буде затверджено "план заходів держави на підтримку народних сільських господарств, обробки продукції та забезпечення доставки на незалежні від спекулянтів аграрні ринки".

Документ уряд має намір затвердити на одному зі своїх найближчих засідань.

При цьому Тимошенко зазначила, що на аграрних ринках працюють виключно спекулянти, які завищують в 2-3 рази ціну на сільгосппродукцію.

"Я вірю, що в цей кризовий рік ми ситуацію виправимо", - наголосила вона.

Прем'єр зазначила, що малі сільські господарства відіграють важливу роль у забезпеченні країни продукцією. За її словами, 36% всіх сільських господарств в Україні складають господарства, розміщені на землі в 10-50 соток, ще 29% - на землі 50 соток - 2 га.

"Малі господарства забезпечують продовольством Україну, а Україна для них нічого не робить", - сказала Тимошенко.

Прем'єр навела статистику, згідно з якою невеликі господарства забезпечують 21% зернових культур в країні, 14% цукрових буряків, 19% соняшника.

Тимошенко наголосила, що дрібні господарства забезпечують "практично на 100%" країну картоплею, на 86% овочами, на 84,5% плодами та ягодами, на 51% м'ясом, на 82,2% молоком, на 44,3% - яйцями.

"Інтерфакс-Україна"

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...