Суд у Москві покарав Наливайченка за Затуліна

Понеділок, 9 лютого 2009, 12:26

Твєрской суд Москви стягнув з в.о. голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка 300 тис. рублів на користь депутата Держдуми РФ Костянтина Затуліна за його позовом про захист честі й гідності.

Про це йдеться у повідомленні очолюваного Затуліним Інституту країн СНД, що надійшло у понеділок до "Інтерфаксу".

"Суд визнав такими, що не відповідають дійсності, ганьблять честь і гідність Затуліна заяви Наливайченка про те, що представники СБУ двічі доводили в українському суді факти здійснення Затуліним протиправних дій на території України", - йдеться у ньому.

Як зазначається у документі, суд зобов'язав ЗМІ, де було опубліковано інтерв'ю з Наливайченком, яке стало приводом для позову, опублікувати спростування, а з самого керівника СБУ суд стягнув 300 тис. рублів.

Як повідомлялося, 18 грудня пройшла досудова підготовка по заяві Затуліна. У ній брав участь сам російський парламентар, а також представник ЗМІ, яке опублікувало інтерв'ю Наливайченка.

Служба безпеки України раніше заявила, що не має наміру брати участь у даних судових слуханнях. У зв'язку з неявкою відповідача засідання кілька разів відкладалося.

Затулін просив суд зобов'язати Наливайченка дати спростування інтерв'ю, даного одному з російських ЗМІ, і стягнути з в.о. голови СБУ 4 млн рублів.

Коментарів відповідача з приводу судового рішення поки немає.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування