Ющенко натякає, що Тимошенко здає Росії українську трубу?

Понеділок, 9 лютого 2009, 12:34

Президент Віктор Ющенко не затверджував директив для переговорів уряду у Москві щодо отримання п’ятимільярдного кредиту.

Про це заявила прес-секретар президента Ірина Ванникова на брифінгу у понеділок, повідомляє прес-служба президента.

"Цей візит відбувався з порушенням правових норм, які регламентують в Україні міжнародні переговори. Президент не затверджував директив для цих переговорів і не отримував відповідних документів із Уряду", - сказала Ванникова.

За її словами, Ющенко вважає неприпустимою ситуацію, коли стратегічні для життя країни питання "вирішують кулуарно, з порушенням встановлених правових норм та з виразними ознаками корупції".

"Президенту України відомо лише про технічне завдання переговорній групі. Він вважає неприпустимим поєднувати отримання Україною кредиту з ратифікацією договору про "нульовий варіант" та про долю вітчизняної ГТС", - наголосила прес-секретар.

Вона звернула увагу, що так званий "нульовий варіант" передбачає поділ майна колишнього СРСР, відповідно до якого Росія бере на себе всі борги Союзу, однак Україна відмовляється від своїх претензій на будь-яку власність СРСР, у тому числі за кордоном.

"Президент закликає до зваженості та прозорості у питаннях зовнішніх запозичень. Він звертає увагу, що державні борги віддаватимуть не чиновники, які їх отримують, а український народ, насамперед молоде покоління", - підкреслила Ванникова.

Як відомо, у суботу стало відомо про переговори уряду України з Росією про надання кредиту у розмірі 5 мільярдів доларів для покриття дефіциту держбюджету на 2009 рік.

"Дзеркало тижня" писало про низку умов, висунутих Росією Україні, для надання цього кредиту.

Прем’єр Юлія Тимошенко підтвердила, що Росія готова надати Україні кредит, але спростувала факт переговорів, а також висунення Росією цих умов.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування