У ЄЦ хочуть, щоб Рада і РНБО зайнялися кредитом Росії

Понеділок, 9 лютого 2009, 13:09

Депутат групи "Єдиний центр" Василь Петьовка вважає за необхідне оприлюднити й розглянути Верховною Радою та Радою національної безпеки й оборони умови надання Україні Росією кредиту у 5 мільярдів доларів.

Про це повідомляє в понеділок прес-служба Єдиного Центру.

"Арифметика від Тимошенко виглядає так: позичити 5 млрд., при цьому подарувавши 12 млрд.", - заявив Петьовка, коментуючи умови кредиту, який прем’єр Юлія Тимошенко збирається отримати в Росії.

"Російська влада вже висунула низку умов надання кредиту. Виконання лише однієї з них - ратифікація угоди про "нульовий варіант", за якою Україна відмовляється від претензій на будь-яку власність СРСР, веде до того, що наша держава втратить щонайменше 12 млрд. доларів", - стверджує депутат "ЄЦ".

За його словами, "у Росії досить складне фінансове становище для того, щоб кредитувати інші держави" (без вагомих аргументів).

"Так, у Росії дефіцит бюджету в 2009 році може скласти 40-70 млрд. доларів, і більшість експертів прогнозують для цієї країни від’ємний показник ВВП. Тому, очевидно, що кредит Україні міг бути наданий лише на дуже вигідних умовах для Росії", - переконаний Петьовка.

"Так, щоб віддати кредит, уряд може влаштувати для Росії приватизацію за безцінь українських стратегічних підприємств, зокрема "Укртелекому", Одеського припортового заводу чи обленерго. Також не оприлюдненою умовою надання кредиту може бути частковий контроль Росії над українською ГТС", - вважає він.

"Ми вже мали досвід "секретних" газових домовленостей Тимошенко, після яких Україна потрапила в десятирічну газову кабалу до Росії. Ще одних таких "домовленостей" українська економіка не витримає", - каже Петьовка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...