Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка не вірять, що Росія так просто віддасть Тимошенко "кровні" гроші

Понеділок, 9 лютого 2009, 14:41

Економічні служби секретаріату президента проводять аналіз можливих наслідків ухвалення рішень, вказаних у технічному завданні урядової делегації на переговори до Москви щодо залучення кредиту у 5 мільярдів доларів.

Про це заявив керівник головної служби соціально-економічного розвитку секретаріату президента Роман Жуковський, повідомляє прес-служба президента.

Він зазначив, що Росія стоїть на порозі секвестру власного бюджету, "відтак, виникає запитання: які вигоди планує отримати ця країна, вилучаючи 5 мільярдів доларів державних фінансів для потреб бюджету України".

"Є усталений спосіб залучення запозичень – емісія облігацій державної зовнішньої позики. Якщо є хтось, хто хотів би купити ці облігації і таким чином профінансувати наш дефіцит бюджету, то це можна було зробити цілком прозоро шляхом публічного розміщення і купівлі таких облігацій", – сказав Жуковський.

Як відомо, у суботу стало відомо про переговори уряду України з Росією про надання кредиту у розмірі 5 мільярдів доларів для покриття дефіциту держбюджету на 2009 рік.

"Дзеркало тижня" писало про низку умов, висунутих Росією Україні, для надання цього кредиту.

Прем’єр Юлія Тимошенко підтвердила, що Росія готова надати Україні кредит, але спростувала факт переговорів, а також висунення Росією цих умов.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування