МВФ готовий змінити умови, якщо Україна візьме грошей у Світового банку

Неділя, 1 березня 2009, 09:43

МВФ буде готовий змінити умови кредитної програми для України з урахуванням вищого дефіциту бюджету у разі якщо Україна отримає додаткове фінансування.

Про це голова місії МВФ в Україні, Джейла Пазарбашіоґлу, сказала у п’ятницю у Вашингтоні, повідомляє BBC.

За її словами українська влада повинна більш реалістично оцінити надходження до бюджету, а також заручитися додатковим фінансуванням, наприклад, від Світового Банку.

Пазарбашіоґлу зазначила, що МВФ готовий закласти в кредитну програму для України вищий показник дефіциту бюджету, ніж передбачений дефіцит на рівні 1% ВВП, якщо Україна отримає додаткове фінансування.

Крім того, вона заявила, що українському керівництву необхідно виробити загальну стратегію для подолання фінансової кризи і чітко її дотримувати.

Голова місії зазначила, що в Україні досить гнучка економіка з гарним кризовим керуванням і правильним прийняттям рішень, повідомляє Ліга.net з посиланням на "5 канал".

Також у МВФ упевнені, що держава в стані перебороти кризу. Хоча, визнають, що багато фінансових і економічних проблем будуть більш тривалими, ніж здавалося раніше.

Як відомо, раніше президент Віктор Ющенко, прем'єр Юлія Тимошенко та голова Верховної Ради Володимир Литвин домовились до понеділка, 2 березня, підготувати спільний документ до МВФ про готовність до співпраці і економічних реформ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News