У Москві вже пишуть нову Енергохартію

Неділя, 1 березня 2009, 16:56

Уряд Росії і найбільші компанії готують пропозиції по новій Енергетичній хартії.

Про це заявив президент РФ Дмитро Медведєв в інтерв'ю іспанським ЗМІ, повідомляє прес-служба Кремля.

"У нас є угоди з українськими друзями, які періодично українськими ж партнерами і порушуються. І є Енергетична хартія, яка низкою країн ратифікована, а низкою країн підписана, але не ратифікована як Російською Федерацією або взагалі не підписана", - сказав він.

Медведєв зазначив, що "це питання поки юридичного оформлення не одержало".

"У цьому зв'язку в мене виникла пропозиція, про яку я вперше сказав у ході московського саміту, московської зустрічі в період цього газового конфлікту: давайте підготуємо нову Енергетичну хартію або нову версію Енергетичної хартії", - запропонував він.

Президент Росії підкреслив, що "вона не повинна бути односторонньо спрямована на користь споживачів".

"Так, споживач – вразлива сторона, але іноді потрібно думати і про виробників, і про транзитні держави, інакше неможливо домовитися. А та хартія, яка діє сьогодні, вона все-таки значною мірою відповідає інтересам споживача", - сказав він.

"Я зараз дав доручення, і наш уряд, а також наші найбільші компанії готують пропозиції по новій Енергетичній хартії", - повідомив Медведєв.

"Як і обіцяв, я обов'язково привезу її і віддам нашим партнерам, може бути, у Лондоні, а може бути, в Італії, але сподіваюся, що в Лондоні. Мені здається, це буде внеском Росії, додатковим внеском Росії в забезпечення європейської енергетичної безпеки", - заявив він.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News