Держслужбовці декларуватимуть подарунки і витрати?

Понеділок, 2 березня 2009, 09:34

У парламенті зареєстрований законопроект, по якому вище керівництво країни буде декларувати не тільки свої доходи, але і витрати.

Ініціатором такого нововведення став депутат від "НУНС" Олег Новіков, пише газета "Дело".

"Найчастіше всі корупційні скандали пов'язані з тим, що доходи людини не відповідають її витратам. Цей закон змусить державних службовців декларувати не тільки зарплати, але і машини, квартири, дачі й акції", - пояснює депутат.

"Це дозволяє перевірити, чи сходиться у людини дебет із кредитом", - додав він.

У свою чергу, у Державній податковій адміністрації таку ініціативу назвали передчасною.

Так директор департаменту з масово-роз'яснювальної роботи ДПА Віктор Косарчук повідомив, що податкова давно працює над створенням "нової удосконаленої декларації, куди б входило усе, що людина одержує, аж до подарунків".

Думки депутатів про те, чи підтримувати законопроект Новікова, поки що розділилися.

"Я позитивно оцінюю ініціативу, однак у проекті має бути чітко прописано, як податкова буде адмініструвати дане нововведення", — зазначив "бютівець" Остап Семерак.

У той же час нардеп від Блоку Литвина Валерій Баранов виступив різко проти.

"Це дурість! Адже ми боремося з наслідками! Справа адже не в тому, що люди витрачають більше, ніж заробляють, а в тому, що вони, показуючи свої витрати і платячи податки, стають банкрутами", — заявив Баранов.

Сам Новіков також не дуже вірить в успіх своєї ідеї. Хоча сам він завірив, що готовий оприлюднити декларацію.

"Я за 2008 рік жив на одну зарплату — це близько 235 тисяч гривень. Також у мене є депозит у банку на 25 тисяч гривень, а витратив я набагато менше!" — повідомив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News